Neden AKO pinç vanaları?

Dünya pazar liderinin performansından faydalanın

Su arıtma ve kanalizasyon arıtma tesisleri

Atık su arıtma tesisleri olarak da adlandırılan kanalizasyon arıtma tesisleri, yerleşim alanlarındaki atık suyun biyolojik, kimyasal ve mekanik işlemler yardımıyla temizlenmesinden sorumludur. Atık su arıtıldıktan sonra tekrar dolaşıma beslenebilir veya nehirlere, derelere veya göllere iletilebilir. Atık suyun ve süspansiyonların ayrı ayrı arıtma aşamalarında taşınma yolları vanalar, klapeler ve sürgüler tarafından kontrol edilir.

[Translate to Türkçe:] AKO Quetschventile und Flachschieber regeln verschiedene Medien in Klärwerken

Modern kanalizasyon arıtma tesisleri üç kademe ilkesine göre çalışır. Bu süreçte atık su, taşıma kontrolünün yine vanalar tarafından üstlenildiği üç temizleme aşamasından geçer:

Mekanik ön temizlik
Mekanik ön temizleme aşamasında atık su arıtma tesisindeki pompaların tıkanmaması için kaba kir parçacıkları toplanıp ayrılır. Sonraki havuzlarda (kum haznesi ve birincil arıtma tankı), diğer kirler zeminden (örneğin kum parçacıkları veya küçük taşlar) veya yüzeyden (örneğin yağ veya gres) uzaklaştırılır.

Biyolojik aşama
Bu aşamada atık suya mikroorganizmalar (bakteri ve mayalar) eklenir ve biyolojik yabancı maddeleri parçalayabilmeleri için onlara sürekli olarak hava beslenir.

Kimyasal temizlik:
Üçüncü temizlik aşamasında, atık su arıtma tesisleri öncelikle atık sudan fosforu uzaklaştırmak için oksidasyon ve çökeltme gibi kimyasal reaksiyonları kullanır. Bu aşama suların besinlerle zenginleşmesini önlemek açısından önemlidir.

Oluşan arıtma çamurlarının tahliyesi, çeşitli vana tipleri yardımıyla kontrol edilir. Çamurlar bu amaç için tasarlanmış çürük kulelerine veya çürük haznelerine taşınarak oksijensiz koşullar altında çürük çamura ve çürük gaza ayrıştırılır.

Pinç vanaları ve plaka sürgüler çeşitli su arıtma süreçlerinde kullanılıyor

Pinç vanaları kanalizasyon arıtma tesislerinde ve atık su arıtımında atık su, çamur, kimyasal veya biyolojik madde taşımasının düzenlenmesi gerektiği her yerde kullanılmaktadır.
Atık su düzenlemesi için pinç vanalarının yanı sıra çeşitli sürgü tipleri (örn. tek taraftan yalıtan plaka sürgüsü veya iki taraftan yalıtan malzeme sürgüsü) kullanılır.

Pinç vanaları ve plaka sürgüleri kanalizasyon arıtma tesislerinde kullanım için bireysel olarak yapılandırılabilir. Her iki vana tipi de aşınmaya dayanıklı manşetler (pinç vanalarında) veya uygun salmastralar ve yumuşak contalarla (plaka sürgülerinde) atık su arıtımında sorunsuzca kullanılabilir.

Münferit kanalizasyon arıtma sürecinde ayrılan kirleri işlemek için de her iki vana taşıma sürecinde ayar vanası olarak kullanılabilir. Pinç vanaları ve sürgüler, arıtma çamurlarının çürük kulelerine taşınmasından çürük çamurların ve çürük gazların çürük kulelerinden tahliye edilmesine kadar olmak üzere söz konusu tüm ortamları güvenli ve güvenilir bir şekilde düzenler.

Dünya genelinde pazar lideri

40 yıllık aile şirketi

600 yeni müşteri yıllık

20.000 dünya çapında müşteri

Emsalsiz teslimat taahhüdü

< 0,2 % reklamasyon oranı

> 99 % müşteri memnuniyeti

30 bayi, dünya çapında

En büyük ürün yelpazesi

10.000 pinç vanası modeli

2.500 model stoklarda mevcut

100.000 birim satış, yıllık

Kapsamlı servis hizmetleri

80 CAD formatı

32 montaj ve animasyon videosu

16 dilde dokümantasyon